Toppmeny

Frakt & Returer

FRAKT
Vi bjuder på frakten på allt du handlar och vi skickar över hela världen. Vi betalar för skatter och moms inom EU men i länder utanför EU står du för de lokala skatterna, moms etc. Vi skickar alla smycken med Posten.

RETURER & ÅNGERRÄTT
Givetvis får du skicka tillbaka smyckena om du inte är nöjd eller om du ångrat dig. Du har 14 dagar på dig från att du fått ditt paket från oss. Returer skickas till MyDromedary, Box 923, 751 09 Uppsala. Du betalar själv portot och glöm inte att lägga med retursedeln så vi vet vem som skickat det. Handlar du på vår rea så har du ingen ångerrätt.

REKLAMATIONER
Om smyckena inte är som de ska skickar du tillbaka dem till oss så byter vi ut dem. Vanlig förslitning eller om du skadat smycket själv ersätts självklart inte. Om du är rädd om ditt smycke och håller det borta från vatten och parfym så håller det länge.

BETALNING
Du kan betala antingen via Payson eller via PayPal. Du väljer själv det alternativ som passar dig bäst när du checkar ut. Med Payson kan du betala med betalkort eller direkt via din bank.

LEVERANSTIDER
Vi är snabba med att skicka ditt nya smycke från vårt lager så räkna med som mest 2-3 dagar innan du får ditt paket.

FRÅGOR
Om du undrar över något når du oss enklast på info@maildromedary.com och vi svarar vi dig så snabbt vi bara kan.